„Naš cilj je stvoriti uslove za kvalitetno obrazovanje, jer CG traži izvanredna znanja“

Počela je instalacija računarske opreme u školama u Crnoj Gori, te je tim povodom ministarka prosvjete, nauke i inovacija Anđela Jakšić-Stojanović, posjetila je JU OŠ „Radojica Perović“ u Podgorici, u kojoj su računarskom opremom opremljene dvije učionice, saopšteno je iz resornog Ministarstva.

„Na osnovu ugovora potpisanog u novembru ove godine, obezbijeđena je računarska oprema u vrijednosti od 6.337.214 eura i to: 4.575 računara, 1.133 laptopa, 1.806 televizora, 516 projektora i 445 štampača“, navode iz MPNI.

Dodaju da će u narednom periodu biti opremljeno 210 učionica i 2.020 kabineta u svim obrazovno-vaspitnim ustanovama u Crnoj Gori. Instalacija će, kako navode, biti završena tokom zimskog raspusta, tako da će naši mališani početi drugo polugođe u puno boljim uslovima.

„Naš cij je stvoriti uslove za kvalitetno obrazovanje, jer izvanredna Crna Gora traži izvanredna znanja, a sa mladim ljudima koji su naš najvrijedniji resurs sigurna sam da možemo ostvariti izvanredne rezultate”, naglasila je ministarka Jakšić-Stojanović.

Foto: MPNI

NIKŠIĆ PROGNOZA