(VIDEO) Narodna kuhinja u Nikšiću od danas ponovo radi

Nakon dva i po mjeseca pauze Narodna kuhinja u Nikšiću od danas ponovo radi. Volonterka Anđa Radojević za RTNK je kazala da spremno dočekuju prve korisnike.

„Danas ne očekujemo baš veliki broj korisnika pošto je ovo prvi dan rada nakon pauze. Pripremili smo 60-70 obroka“, rekla je Radojević.

Pauza je napravljena, pojasnila je Radojević, jer su adaptirali i sređivali kuhinju, a veći broj korisnika je ljetnji i jesenji period koristio kako bi radili sezonski.

“ Koristili smo taj period da se hrana ne bi bacala. U međuvremenu što smo god dobili dijelili smo najkritičnijoj kategoriji. Zahvaljujem se donatorima koji su donirali hranu, mi smo je odmah podijelili“, istakla je Radojević.

Pravo na besplatan obrok u nikšićkoj Narodnoj kuhinji imaju korisnici materijalnog obezbjeđenja porodice.

“ I penzioneri sa najnižim primanjima i tuđom njegom, ali da za obrok dolaze u Narodnu kuhinju jer mi ne možemo da na teren nosimo obroke“, naglasila je Radojević.

Narodna kuhinja u Nikšiću u julu je obilježila četiri godine od osnivanja, a osnovala ju je Nevladina organizacija (NVO) „Izvor života“. U prosjeku dnevno ispuručuju od 200-280 obroka, a najviše posla su imali tokom pandemije korina virusa. Tada je besplatan obrok u gradu pod Trebjesom dobijalo i više od 450 naših sugrađana.

Biljana Brašnjo

foto:RTNK

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA

Table of Contents