Nakon pregleda policije nastava će biti nastavljena

U svim osnovnim i srednjim školama u kojima postoje dojave o bombama, specijalizovane policijske ekipe će izvršiti pregled i nakon toga, ukoliko budu postojali uslovi, škole će nastaviti sa nesmetanim radom, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete. To kako su kazali podrazumijeva nastavu i zakazanu eksternu provjeru znanja učenika na kraju trećeg ciklusa osnovne škole iz matematike.

Povodom mejlova prijeteće sadržine koje je danas primio određeni broj osnovnih i srednjih škola u Crnoj Gori, Iz Ministarstva prosvjete su saopštili da je ministar Miomir Vojinović razgovarao sa rukovodstvom Uprave policije i Ministarstva unutrašnjih poslova, kako bi se preduzele odgovarajuće mjere i radnje.

„U svim osnovnim i srednjim školama u kojima postoje dojave o postavljenim bombama, specijalizovane policijske ekipe će izvršiti pregled i nakon toga, ukoliko budu postojali uslovi, škole će nastaviti sa nesmetanim radom. To podrazumijeva i nastavu i zakazanu eksternu provjeru znanja učenika na kraju trećeg ciklusa osnovne škole iz nastavnog predmeta Matematika“, navodi se u saopštenju ministarstva.

Vjeruju da su i ovog puta u pitanju lažne dojave.

„Pripadnici policije će izvršiti pregled škola a Ministarstvo prosvjete će postupiti u skladu sa preporukama Uprave policije i MUP-a“, zaključili su iz Ministarstva prosvjete.

Izvor, foto: RTCG

NIKŠIĆ PROGNOZA