Nakon pauze Narodna kuhinja u Nikšiću počinje sa radom 1.novembra

Zbog adaptacije prostorija u Narodnoj kuhinji u Nikšiću obustavili su rad, a sa isporukom obroka korisnicima počeće od 1.novembra, kazala je za RTNK Konstantina Vojinović direktorica Nevladine organizacije (NVO) “Izvor života” koja je  jula 2019. godine otvorila Narodnu kuhinju u Nikšiću.

“Adaptiramo prostor, a naši volonteri su imali nekih zdravstvenih problema i morali smo malo da napravimo pauzu od mjesec dana poslije toliko godina rada. Mislim da je zasluženo”, kazala je Vojinovićeva.

U objektu Narodne kuhinje, koji je Opština Nikšić NVO “Izvor života” ustupila na korišćenje, u vremenu pauze uređuje se kuhinja.

Vojinovićeva ističe da u periodu pauze korisnici mogu da računaju na pomoć organizacije.  Inače, broj korisnika Narodne kuhinje u Nikšiću kreće se od 200-250.

“Sa većinom korisnika smo u kontaktu, znaju kad ćemo početi da radimo, a planirano je 1.novembra. Ako im treba hrana ili nešto mi smo tu. Znači oni nisu ostavljeni bez ičega,  mogu da nam se obrate, bilo šta da im treba mi smo tu”, naglasila je Vojinović.

NVO “Izvor života”, najavila je ona, sprema se za nove poduhvate i nove akcije.

“Ići ćemo na bolje. Nadamo se da ćemo imati podršku koja je nažalost svim organizacijama sve manja, vrijeme je teže,  teže se i živi, teže se i opstaje. Volontera imamo dovoljno, sad će početi još dvije djevojke da rade, to nam nije problem. Generalno imamo problem samo sa napajanjem električnom energijom. Poslali smo dopis Elektroprivredi Crne Gore i Opštini. Nadamo se da će neko preuzeti makar dio tog računa da plaća, a dio bi plaćali mi”, kazala je Vojinovićeva.

Biljana Brašnjo

foto:RTNK/arhiva

NIKŠIĆ PROGNOZA