„Nadležni da se pozabave Adriatic Properties-om i bezbjednošću na kupalištima“

Nevladina organizacija „Grupa građana BU2“ apelovala je na nadležne organe da se pozabave kompanijom Adriatic Properties i bezbjednošću kupališta, naročito na Svetom Stefanu.

Kako navodi predsjednica NVO, Milica Mitrović, najalarmantnija situacija je na Svetom Stefanu, gdje je kupalište neobilježeno bovama i nema spasilaca, a tvrdi da ni higijena nije na zavidnom nivou.

„Grad-hotel “Sveti Stefan” našao se u izbornim programima gotovo svih političkih aktera nedavno završenih loklanih izbora, i gotovo svaka partija, koalicija ili grupa građana obećala je otvaranje Svetog Stefana. Sa druge strane u skorijoj prošlosti imali smo kašnjenje u plaćanju zakupnine, koja je u jednom trenutku premašila milion eura, sto je dovelo i do blokade rada HTP “Miločer” i “Sveti Stefan hoteli”“, navodi Mitrović.

Osim toga, dodaje da je alarmantno stanje i na samom kupalištu, gdje je prekršeno još jedno u nizu prekršenih ugovornih obaveza zakupca plaže na Svetom Stefanu.

„Kao egzaktan primjer navodimo neobilježavanje bovama morsku stranu plaže a koja osim što označava teritorijalnu granicu, štiti kupače od ulaska plovila u kupališnu zonu. Takođe, na plažama ne postoji spasioc a ni higijena (na čitavom kupalištu postoji samo jedna kanta za otpatke) nije na zavidnom nivou. Priučene skipere koji nekontrolisanom brzinom krstare uz samu plažu ovog puta javno molimo za makar malo moralne odgovornosti a nadležne službe da reaguju i stanu ovim problemima na put, čime ćemo i dokazati da smo bezbjedna i odgovorna turistička destinacija“, zaključila je Mitrović.

 Foto: Grupa građana BU2

NIKŠIĆ PROGNOZA