Načelnica u barskoj policiji izdavala odobrenja za nabavku oružja bez ispunjavanja propisanih uslova

Protiv Baranke Z.Đ. (61) podnešena je krivična prijava zbog sumnje da je kao zaposlena u MUP-u, u svojstvu službenog lica – načelnica Područne jedinice Bar za Upravne poslove, državljanstva i strance, protivpravnim iskorišćavanjem svog službenog položaja i ovlašćenja i ne vršenjem svoje službene dužnosti, ovjerila svojeručnim potpisom i izdala odobrenja za nabavku oružja za dva fizička lica iako oni nisu ispunjavali propisane uslove za izdavanje odobrenja za nabavku oružja, čime je pomenutim licima učinila korist.

Sa događajima je upoznat tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru koji je naložio da se protiv Z.Đ. podnese krivična prijava zbog sumnje da je počinila krivično djelo zloupotreba službenog položaja.

-Napominjemo, Z.Đ. je krajem decembra 2022. godine takođe procesuirana zbog istog krivičnog djela, koje je, kako se sumnja, počinila u produženom trajanju na način što je, kao službenica MUP – načelnica filijale za Upravne poslove, državljanstva i strance u Baru, u periodu od 29. septembra 2020. do 30. juna 2021. godine, izdala sedam Odobrenja za nabavku oružja i oružnih listova suprotno Zakonu o oružju i opštim uslovima za izdavanje odobrenja za nabavku oružja. Ona je tom prilikom omogućila da dva lica na nezakonit način pribave ukupno sedam komada vatrenog oružja – navode iz policije. 

NIKŠIĆ PROGNOZA