Na prelazu Dračenovac zaplijenjena roba vrijedna oko 74.000 eura, na Božaju 120 kilograma kafe

Carinski službenici su na graničnom prelazu Dračenovac prilikom kontrole teretnog motornog vozila koje je prevozilo robu iz Turske po tranzitnoj deklaraciji za dva primaoca iz Crne Gore. Zbog sumnje u tačnost podataka i količinu prijavljene robe, vozilo je upućeno na detaljano vaganje i pregled na terminal Carinske ispostave Rožaje.

Kako su saopštili iz Uprave carina juče su izvršili detaljan pregled i tom prilikom su carinski službenici pored prijavljene robe, pronašli i neprijavljenu robu u količini od 118 rolni dekorativnih zidnih obloga – tapeta (4956m2) i 6 vreća lijepka za tapete, ukupne težine 20 kg, procijenjene ukupne vrijednosti 74.625,60 eura.

„Za navedeni prekršaj je pravnom licu i odgovornom licu u pravnom licu izrečena kazna u iznosu od 5.500€, a roba koja je predmet prekršaja trajno oduzeta“, saopšteno je iz Uprave.

Takođe, carinski službenici su na graničnom prelazu Božaj spriječili pokušaj krijumčarenja kafe u količini od 120 kg.

„Prekršaj je otkriven kada su carinski službenici kontrolisali na ulazu u zemlju putničko motorno vozilo Range Rover Sport kojim je upravljao državljanin Albanije. Tom prilikom pronađena je neprijavljena roba – espreso kafa, procijenjene vrijednosti 1.800€. Stranom državljaninu izdat je prekršajni nalog i naplaćena kazna u iznosu od 500€, a roba koja je predmet prekršaja trajno oduzeta.Carinski službenici će i u narednom periodu nastaviti sa pojačanim i planskim aktivnostima na suzbijanju krijumčarenja u cilju zaštite carinskog područja i zaštite zdravlja građana Crne Gore“,navode iz Uprave carina.

foto:Uprava carina

NIKŠIĆ PROGNOZA