Na Cetinju u ponedeljak šetnja za Ukrajinu

U ponedjeljak 24. aprila u 18 sati održaće se još jedna protestna šetnja podrške Ukrajini na Cetinju, poručili su organizatori.

„Ruski agresor ne namjerava obustaviti svoj zločinački poduhvat iako je danas cijelom svijetu te i ruskom agresoru jasno da ukrajinski narod ne može biti pokoren i pobijeđen. Jedini način na koji Rusija može pobijediti u svom varvarskom pohodu jeste da potpuno uništi Ukrajinu i izvši sveobuhvatni genocid nad njenim narodom. Ako poštuje civilizacijska dostignuća čovjeka i društva, demokratski svijet ne smije dozvoliti uništenje jedne nezavisne i suverene države i istrebljenje njene nacije koja je u proteklih više od godinu dana pokazala svijetu svu veličinu i raskoš slobodnog duha koji ne pristaje na okupaciju“, navodi se u saopštenju grupe građana Cetinja. 

Zato, dodaju, sve slobodne i demokratske zemlje moraju još snažnije i odlučnije pružati podršku neustrašivom ukrajinskom narodu u njihovoj borbi za opstanak „da ne bi čovječanstvo još jednom posrnulo pred naletima raznih tirana i zločinaca.“

„Zato, vodeći se principima slobode, građani Cetinja nastavljaju nepokolebljivo pružati podršku herojskom ukrajinskom narodu sve do njihovog potpunog oslobođenja. Vidimo se u poneđeljak da još jednom pošaljemo poruke mira i slobode! Slava Ukrajini! Herojima slava“, navode oni.

Izvor: Dnevno

Foto: Prijestonica

NIKŠIĆ PROGNOZA