Na Adi Bojani spašeno oko 50% kućica, uzrok požara struja

Na Adi Bojani danas je spašeno 50% kućica, kazao je komandir Službe zaštite i spašavanja Ulcinj Abdulah Nimanbegu. On je istakao i da je uzrok požara u kojem su juče izgorjele dvije a danas još jedna kućica, struja.

„Juče su izgorjele dvije kućice a treću koja je krenula da gori smo spasili a danas je izgorjela jedna kućica i spašeno je oko 50% kućica“, kazao je Nimanbegu.

Sreća ih je kaže poslužila pa su stigli na vrijeme.

„Sticajem okolnosti smo bili na pola puta, stigli smo na vrijeme. Požar je krenuo i na ostale dvije kućice gdje smo zaustavili požar i uspješno ga ugasili dok je ova jedna izgorjela, izgorio je jedan dio“, kazao je Nimanbegu.

Požar je nastao, kako je kazao, usljed problema sa strujom.

„Problem požara i kućica, i sinoć i danas, je struja. To je problem koji godinama traje na Adi Bojani. Drugi problem je što mi ne možemo da intervenišemo u tim trenucima jer je struja uključena i moramo da čekamo Elektrodistribuciju. Dok dođu mi rizikujemo svoj život kako bi ugasili požar i spasili imovinu“, istakao je Nimanbegu i apelovao na Elektrodistribuciju da taj problem riješe.

On je apel uputio i Morskom dobru i ostalim institucijama i zatražio da Službi zaštite i spašavanja Ulcinj obezbijede mjesto na Adi Bojani kako bi tamo imali bazu.

Nimanbegu je kazao i da ove sezone nije bilo većih intervencija.

„Imali smo oko 250 manjih intervencija ali ova dva zadnja dana bile su većeg karaktera“, zaključio je Nimanbegu.

Foto: Pobjeda

NIKŠIĆ PROGNOZA