MUP upozorio: Najavljuje se nevrijeme, podići spremnost

Direktorat za zaštitu i spašavanje MUP-a poslao je upozorenje svim subjektima u sistemu zaštite i spašavanja zbog najavljenog nevremena u Crnoj Gori.

Oni su podsjetili da se večeras očekuje prolazak hladnog atmosferskog frontalnog talasa.

„Kao posljedica prolaska talasa, na teritoriji Crne Gore, očekuje se stvaranje uslova za formiranje olujno-grmljavinsko gradonosnih oblaka koji potencijalno u zoni olujnog oblaka mogu da generišu jake olujne vjetrove, kraktorajno intenzivnije padavine, burne grmljavinske procese sa pojavom grada. Posebno će uslovi za formiranje olujnih oblaka biti izraženi u jutarnjim satima u srijedu, ali opšta nestabilnost atmosfere će nastaviti tokom dana. Očekuje se i pojačan do jak vjetar južnih i zapadnih smjerova a nakon toga u večernjim satima u srijedu vjetar u skretanju na sjeverni. Ova meteorološka situcija može ozbiljno da ometa svakodnevne redovne rutinske aktivnosti, te je zbog svega navedenog potrebno podići stepen operativne spremnosti na viši nivo“, zaključeno je u saopštenju MUP-a. 

Podsjetimo, meteorolozi su saopštili da se večeras nakon ponoći očekuje pojačan do jak vjetar južnih i zapadnih smjerova, a nakon toga u večernjim satima u srijedu vjetar u skretanju na sjeverni.

Ovaj atmosferski sistem donijeće osvježenje i usloviće pad temperature vazduha u odnosu na temperature koje smo imali ovih dana koje su dostizale i prelazile 41 stepen. Najavljena je oluja, a moguć je i grad. 

Foto: Pixabay

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA