Muk: Bezbjednost depoa Višeg tužilaštva je prioritet

Od prioritetnog značaja je pitanje obezbjeđivanja depoa Višeg tužilaštva, pa se već sjutra treba uspostaviti komunikacija sa službenicima Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) i Uprave policije (UP) kako bi se taj prostor u potpunosti zaštitio, poručio je član TS, Stevo Muk.

U izjavi za Televiziju Crne Gore, nakon sjednice TS on je kazao da ih rukovoditeljka Višeg tužilaštva Lepa Medenica informisala o ovom pitanju usput, dok im je pisala na potpuno drugu temu.

“U okviru dopisa ”Zahtjev za popunjavanjem upražnjenih tužilačkih mjesta” rukovoditeljka VDT Lepa Medenica nas je informisala jednim pasusom, odnosno jednom rečenicom da je potrebno, imajući u vidu slučaj “Tunel”, preduzeti hitne mjere i radnje kako bi se obezbijedio depozit Višeg tužilaštva u Podgorici, koji se nalazi u zgradi Vrhovnog državnog tužilaštva”, ispričao je Muk.

On je tokom sjednice predložio, s obzirom na to da se radi o suviše ozbiljnom pitanju, da se pribave dodatne informacije.

“Ovdje se radi o pitanju bezbijednosti, pa tražimo više detalja o tim navodima i stanju bezbijednosti, a sa druge strane tražimo od Medenice i vršiteljke dužnosti Vrhovnog držvanog tužilaštva da se u komunikaciji sa UP i ANB, ukaže na te izazove kako bi se oni precizno adresirali kroz mjere i radnje koje jedino oni imaju u svojoj nadležnosti”, pojasnio je Muk.

Smatra da je obaveza članova TS bila da ovo pitanje uzdignu i da reaguju, kako bi prevenirali sva moguća eventualna negativna dešavanja.

“Smatramo da je to stvar koja je od prioritetnog značaja i da koliko je sjutra Vrhovni državni tužilac i rukovodioci UP i ANB moraju da imaju komunikaciju o tom pitanju i da mi u TS i javnost saznamo šta se može uraditi na obezbjeđenju tog prostora”, zaključio je Muk.

Foto: Printscreen/RTCG

NIKŠIĆ PROGNOZA