Mugoša: Odluka Apelacionog suda u predmetu „Državni udar“ je kupljena

Sutkinja Višeg suda u Podgorici Suzana Mugoša uvjerena je da je odluka Apelacionog suda, u predmetu „Državni udar“ kupljena, te da je falsifikat službene isprave.

– To sam rekla i prije godinu, jer sudija koja je pisala drugostepenu odluku netačno i neistinito prenosi riječi i djelove iz prvostepene presude sa očiglednom namjerom da promijeni suštinu, istakla je ona.

Mugoša je reagovala nakon današnje izjave idera NSD i DNP Andrije Mandića i Milana Knežević, u kojoj su istakli da treba saznati postoji li komunikacija između nje i Vesne Medenice a u vezi sa presudom za predmet „Državni udar”.

– S obzirom na to da sam već sedam godina izložena medijskoj hajci, a danas se moje ime i prezime dovodi u vezu sa kupovanjem presude jer je okrivljeni Andrija Mandić uvjeren da je prvostepena presuda kupljena, saglasna sam sa okrivljenima Andrijom Mandiem i Milanom Kneževićem, da SDT utvrdi sve činjenice i okolnosti oko donošenja i prvostepene i drugostepene odluke, jer sam i ja uvjerena da je odluka Apelacionog suda kupljena, zato je odluka Apelacionog suda falsifikat službene isprave, a to sam rekla i prije godinu dana, jer sudija koja je pisala drugostepenu odluku netačno i neistinito prenosi riječi i djelove iz prvostepene presude sa očiglednom namjerom da promijeni suštinu, navela je Mugoša.

To tvrdi, kako je dodala, jer sudija sa toliko godina iskustva takve greške ne pravi slučajno.

– Ali vjerovatno je mislila da se time niko neće baviti s obzirom na obimnost presude i dokaza, istakla je Mugoša.

Navodi da i danas stoji iza svoje odluke i odgovorno tvrdi da je donijeta jedino i isključivo, na osnovu spisa predmeta.

– Dodatno sam uvjerena da je odluka Apelacionog suda kupljena na način na koji je ukinuta jer su imali mogućnost da, ako su žalbe bile osnovane, izvedu drugi pravni zaključak i donesu oslobađajuću presudu, a nisu to učinili. I na kraju, ne samo za ovu odluku nego i za svaku odluku koju sam donijela stojim samo ja, jer svaka moja odluka je jedino i isključivo donijeta na osnovu spisa predmeta. Ovo je Crna Gora i sve se zna, ja mirno čekam da se konačno utvrdi zbog čega je donijeta takva odluka Apelacionog suda, zaključila je Mugoša.

Foto: PR Centar

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA