Ministarstvo o incidentu: Odrediti vaspitne mjere

Maturant Srednje elektro-ekonomske škole u Bijelom Polju potezao je startni pištolj na učenike te škole, što je potvrđeno i iz Ministarstva prosvjete, navodeći da su sugerisali Upravi škole da odredi vaspitne mjere prema učesnicima incidenta.

„Prema podacima koje smo dobili od Uprave škole, incident se desio za vrijeme velikog odmora u prostoru koji dijele dvije škole – Gimnazija i SEEŠ, u kojem se pojavilo vozilo marke Nissan za čijim je volanom bio jedan od učenika četvrtog razreda Srednje elektro-ekonomske škole. Po prijavi koleginice, zamjenik direktora ustanove se odmah pojavio među učenicima kako bi vidio o čemu se radi“, kazali su iz Ministarstva prosvjete.

Na osnovu izjava svjedoka-učenika, kako kažu, do incidenta je došlo nakon prepirke dva učenika četvrtog razreda.

„U određenom momentu jedan od učenika je u ruci imao nešto slično vatrenom oružju. U međuvremenu se učenik koji je upravljao automobilom udaljio iz školskog dvorišta, a tom prilikom i sam zamjenik jedva izbjegao kontakt sa vozilom učenika. Na osnovu pravovremenih aktivnosti koje je preduzela Uprava škole, obaviještena je policija i ustanovljeni su počinioci prekršaja“, navode iz Ministarstva prosvjete.

Paralelno sa procesuiranjem pred ogranima reda, Ministarstvo prosvjete je sugerisalo Upravi škole da momentalno, po Pravilniku i zakonu, odredi vaspitne mjere prema učesnicima incidenta.

Foto: FB/Srednja elektro-ekonomska škola

NIKŠIĆ PROGNOZA