Ministarstvo prosvjete razriješilo svoja dva predstavika Školskog odbora OŠ „Maršal Tito“

Nakon obavještenja Udruženja “Roditelji Ulcinja” da je na sinoć održanoj sjednici Školskog odbora JU OŠ “Maršal Tito” Ulcinj odlučeno da se glasa protiv predloga Uprave za inspekcijske poslove (UIP) za razriješenje direktorice Medine Čobe, Ministarstvo prosvjete je danas razriješilo oba svoja predstavnika u Školskom odboru ove ustanove, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

Ističu da članovi Školskog odbora koji su predstavnici Ministarstva prosvjete, nijesu u skladu sa zakonom zastupali interese i stavove organa koji ih je izabrao.

„Naime, nijesu ispoštovali predlog da se zbog više utvrđenih nezakonitih postupanja  u pogledu formiranja odjeljenja i povećanja broja izvršilaca koje je utvrdila Prosvjetna inspekcija, direktorica Čoba razriješi dužnosti“, navode iz resora prosvjete.

Oni podsjećaju da je Ministarstvo, odmah i bez odlaganja, u skladu sa svojim nadležnostima, postupilo po inicijativama koje su dostavljene u prethodnom periodu, a koje su se odnosile na sumnje u nezakonit rad direktorice JU OŠ „Maršal Tito” Ulcinj, Medine Čobe.

„Takođe, još 5. septembra Upravi za inspekcijske poslove upućen zahtjev za inspekcijski nadzor u JU OŠ „Maršal Tito”, Ulcinj. Uprava za inspekcijske poslove je Ministarstvu prosvjete dostavila predlog za razrješenje direktorice Čoba koji je proslijeđen Školskom odboru na nadležno postupanju”“, zaključuju iz Ministarstva prosvjete.

Foto: Ministarstvo prosvjete

NIKŠIĆ PROGNOZA