Ministarstvo: Netačno da su „procurili“ testovi za polaganje vozačkog ispita

Ministarstvo prosvjete saopštilo je danas da nije tačna informacija da su auto-škole imale ili imaju šablone testova za polaganje teorijskog dijela vozačkih ispita, tako da kako su dodali nije moguće da su ih imali i kandidati.

Oni su na svom Fejsbuk profilu objavili da su poručili da je „u sklopu učestalih napada na Ministarstvo prosvjete u posljednje vrijeme, i najnovija netačna informacija, u vezi sa testovima za auto škole, da su testovi za polaganje teorijskog dijela vozačkog ispita „procurili“, odnosno postali dostupni javnosti“.

„Ponavljamo, testovi se čuvaju u skladu sa procedurama Ministarstva prosvjete, a rješenja testova su na zahtjev Ministarstva vraćena u skladu sa redovnim postupkom“, poručili su iz Ministarstva prosvjete.

Po njihovim riječima predstavnici Ministarstva prosvjete i Uprave policije, od trenutka primjene novih testova, potpisali su izjavu o tajnosti i čuvanju podataka po kojoj postupaju.

„Očekujemo da će rok za polaganje vozačkog ispita biti uskoro određen, o čemu će javnost biti na vrijeme informisana“, zaključili su iz Ministarstva prosvjete.

Foto: Vijesti

NIKŠIĆ PROGNOZA