Ministarstvo pravde: Zatvorenici će praviti mobilijar za objekte u UIKS-u

Ministar pravde u tehničkom mandatu Marko Kovač, sa saradnicima, obišao je danas gradilište četiri nova objekta u kompleksu Uprave za izvršenje krivicnih sankcija, Specijalne zdravstvene ustanove, Prijavnice, Multifunkicionalnog objekta i Zatvora otvorenog tipa, saopšteno je iz Ministartsva pravde.

„Polaganjem kamena temeljca, 7. marta ove godine, ozvaničen je početak izgradnje četiri nova objekta, a radovi se odvijaju predviđenom dinamikom. Menadžment Uprave za izvršenje krivičnih sankcija je ovom prilikom upoznao Ministra pravde o otpočinjanju radova ugradnje solarnih panela na postojećim objektima u Upravi, čime će se unaprijediti ekonomska i ekološka održivost objekata“, navode iz ovog resora.

Takođe, na osnovu ranije zaključenog Memoranduma o saradnji, Uprava za izvršenje krivičnih sankcija i Opština Danilovgrad su potpisale Odluku o izradi mobilijara za parkove navedene Opštine.

„Uprava za izvršenje krivičnih sankcija će radno angažovati zatvorenike za izradu mobilijara što predstavlja značajan korak u pravcu razvijanja individualnog osjećaja odgovornosti i podstiče reintegraciju lica na izdržavanju kazne u društvo“, naveli su iz Ministarstva pravde.

foto:Ministarstvo pravde

NIKŠIĆ PROGNOZA