„Ministarstvo nauke i Glavni grad mogu i treba da budu partneri na brojnim projektima“

Gradonačelnica Podgorice Olivera Injac razgovarala je sa ministarkom nauke i tehnološkog razvoja Biljanom Šćepanović o brojnim temama od zajedničkog interesa, kao i mogućnostima za relizaciju budućih projekata, saopšteno je iz Glavnog grada.

Injac je istakla da je gradska uprava otvorena za pokretanje inicijativa i predloga za konstruktivnu saradnju i aktivniju ulogu Glavnog grada kada su u pitanju inovacije, efikasna rješenja i povoljno okruženje za život i za rad.

– Nova gradska uprava posvećeno radi na uspostavljanju efikasnog sistema, a planovi koje imamo na polju inovacija, održivog razvoja i digitalizacije biće važna tačka povezivanja i zajedničkog djelovanja, kazala je Injac.

Šćepanović je izrazila zadovoljstvo zbog susreta sa predstavnicima Glavnog grada, dodajući da je Podgorica važan partner kao glavni grad Crne Gore, te da vjeruje da može biti inspiracija i za druge crnogorske opštine.

– Ministarstvo nauke i tehnološkog razvoja i Glavni grad mogu i treba da budu partneri na bojnim projektima poput Festivala “Dana nauke i inovacija” jer vjerujem da Podgorica ima mnogo toga da predstavi na jednom ovakvom događaju, kazala je Šćepanović.

Kako je saopšteno iz Glavnog grada, na sastanku je bilo riječi i o pametnoj specijalizaciji, kao i o sinergijskom djelovanju, odnosno uključivanju šire društvene zajednice u kreiranje novih inicijativa koje prate savremene tokove razvoja digitalnog društva i inovativnog pristupa realizaciji projekata.

Takođe, istaknut je značaj međunarodnih projekata i programa, kao i potrebe intenziviranja komunikacije i dijeljenja iskustva i znanja kako bi iskoristili velike potencijale koje Podgorica ima.

Foto: Glavni grad

NIKŠIĆ PROGNOZA