Ministar ignoriše presudu, Brđanin spriječen da vrši dužnost

Advokat Siniša Gazivoda, punomoćnik doskorašnjeg direktora Uprave policije Zorana Brđanina, ponovo se obratio ministru unutrašnjih poslova Filipu Adžiću, te i premijeru Dritanu Abazoviću zahtjevajući da dobiju obavještenje o tehničkim aspektima s obzirom da Brđanin, kako navodi Gazivoda, „ima i pravo i obavezu da nastavi vršenje mandata direktora Uprave policije“.

Gazivoda napominje da se Adžiću i Abazoviću već istim povodom obraćao 5. jula ove godine, ali da nije dobio odgovor.

„Zbog pojačanog interesovanja javnosti ovo pitanje, u posljednja dva dana, komentarisali su javno brojni pravnici i potvrdili naš pravni stav da propisi jasno upućuju da ranije donijeto rješenje Vlade Crne Gore broj 07-104/23-1462/2 od 30.03.2023. godine, kojim je direktoru Uprave policije Zoranu Brđaninu prestao mandat prije isteka vremena na koje je postavljen, budući poništeno od strane suda, više ne postoji u pravnom prometu i ne proizvodi pravno dejstvo“, naveo je Gazivoda.

Dalje ističe da uprkos ovoj nespornoj pravnoj situaciji, od strane ministra unutrašnjih poslova više puta je u međuvremenu javno iznijet stav da Brđaninu, bez pravnog osnova, neće biti omogućeno da nastavi sa radom i preuzme dužnost.

„U izostanku odgovora na naš e-mail od 05. jula godine, ovako javno iznijeti stav smatramo zvaničnim odgovorom po ovom pitanju. Zbog pravnih reperkusija, kako onih vezanih za prava gospodina Brđanina tako i onih koje se odnose na zakonitost funkcionisanja sistema i svaku vrstu pravne odgovornosti za takvo postupanje, ovim putem konstatujemo da gospodinu Brđaninu nije omogućeno da vrši dužnost, uprkos činjenici da je u ovom trenutku na pravnoj snazi samo rješenje o postavljenju direktora Uprave policije broj 04-3960/2 od 16.08.2021. godine“, zaključio je Gazivoda.

Foto: Gov.me

NIKŠIĆ PROGNOZA