Miloševići dobili struju

Crnogoski elektrodistributivni sistem i Elektroprivreda Crne Gore večeras su uključili struju sedmočlanoj porodici Milošević iz Berana, kojima je struja jutros bila isključena zbog neizmirenih dugovanja.

To su Portalu RTCG javili članovi porodice Ivane Milošević, koja živi sa šestoro djece, od koji je troje maloljetno.

„Zahvaljujemo se EPCG na ovom činu. Srećna sam što djeca neće noć provesti u mraku. Zahvaljujem se i svim dobrim ljudima koji su zvali od popodne kada je emitovana informacija da nam je isključena struja i koji su se nudili da pomognu“, kazala je Ivana za taj portal. U Crnogorskom elektrodistributivnom sistemu i EPCG, kako nezvanično saznaje RTCG, Miloševići nisu bili registrovani kao socijalni slučajevi, i zbog toga je došlo do isključenja.

Od kada se danas Ivana Milošević javila Portalu RTCG sa informacijom da je njenoj sedmočalnoj porodici isključena struja, i da nisu imali novca od socijalnih primanja da izmire obaveze od 120 eura, pokrenula se čitava kampanja, ili bolje reći „lavina“ u Beranama i Crnoj Gori, gdje su se ljudi javljali da pomognu novčano ili na bilo koji drugi način. Humanitarna organizacija „Čojstvo“ iz Berana već je bila skupila novac, a na društvenim mrežama je veliki broj građana Berana tražio broj žiro-računa na koji mogu da uplate pomoć.

Tom portalu se javio i biznismen iz Žabljaka, Veljko Ostojić, koji se ponudio da odmah plati zaostala dugovanja, kao i da Miloševićima plaća struju čitavu narednu godinu.

Ivanina priča o tome da su više gladni nego siti, ali da zbog ponosa ne mogu da se obrate narodnoj kuhinji, a da su sada još i u mraku, očigledno nikoga nije ostavila ravnodušnim.

„Puno nam je srce večeras. Hvala svima još jednom. Lijep je osjećaj kada znate da niste sami, i da humanost u Beranama i Crnoj Gori nije umrla“ – kazali su Miloševići.

Foto: RTCG

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA