Miljanić: Crna Gora ima mjerljive rezultate u borbi protiv korupcije

Crna Gora ima mjerljive rezultate u borbi protiv korupcije i napredak u toj oblasti konstatovan je u posljednjem izvještaju Evropske komisije (EK), saopštio je ministar bez portfelja Zoran Miljanić.

Iz Vlade Crne Gore je saopšteno da Miljanić učestvuje na Prespa forumu za dijalog u Strugi u Sjevernoj Makedoniji koji je okupio predsjednike, premijere i ministre zemalja regione, kao i predstavnike evropskih država i međunarodnih organizacija.

„U okviru više plenarnih sesija, na samitu se govorilo o petogodišnjici Prespanskog sporazuma, političko – bezbjednosnim izazovima u regionu i Evropi, procesi proširenja EU i francusko – njemačkoj inicijativi za reforme unutar EU, migracijama, borbi protiv korupcije i stranih malignih uticaja i međunarodnim finansijama“, ističe se u saopštenje.

Iz Vlade su rekli da je Miljanić imao zapažena izlaganja na panelima „Iskorijenjivanje korupcije kroz politiku dobrog upravljanja i reforme pravosuđa“ i „Upravljanje migracijama u državama EU i Zapadnog Balkana: solidarnost I zajednička posvećenost“.

„Govoreći o antikorupcijskim mjerama koje provodi 43. Vlada Crne Gore, Miljanić je, pored ostalog, naglasio značaj formiranja Nacionalnog savjeta za borbu protiv korupcije i izrade nacionalne strategije za borbu protiv korupcije, kao prvog dokumenta te vrste u Crnoj Gori. On je istakao da Crna Gora ima mjerljive rezultate u borbi protiv korupcije, kao i da je napredak u toj oblasti konstatovan u posljednjem izvještaju Evropske komisije“, piše u saopštenju Vlade.

Prespanski forum za dijalog organizuje se treći put u formi platforme za razmjenu pogleda, iskustava i ideja u cilju iznalaženja inovativnih diplomatskih ideja za rješavanje današnjih i sjutrašnjih izazova zemalja Zapadnog Balkana i EU.

izvor:Vijesti

foto:Vlada CG

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA