Milić: Tržnice u Podgorici Poreskoj upravi duguju 50.000 eura

Tržnice i pijace duguju 50.000 eura Poreskoj upravi po osnovu nenaplaćenih poreza i doprinosa za zaposlene, podaci su koje je Mirjana Purić, direktorica preduzeća, iznijela članovima novog odbora direktora. Da je na sastanku otkriven poreski dug ovog gradskog preduzeća za „Dan“ je saopštio Ranko Milić, član odbora direktora. Sastanak sa direktoricom Tržnica i pijaca je prvi koji su održali članovi odbora direktora, a koji je imao za cilj da se upoznaju sa stanjem u preduzeću. Osim Milića u odboru direktora su i Ervin Kalač, Vanja Popović, Radovan Mihailović i Dejan Radunović iz reda zaposlenih.

–Direktorica nam je saopštila da imaju dug od 50.000 eura prema Poreskoj upravi i taj dug je od 2011. godine. Ona nam je saopštila da taj dug isplaćuju po 1.000 eura mjesečno. Direktorica nam je rekla da Glavni grad nije htio da im pomogne da se dug izmiri, zbog čega je preduzeće počelo da ga otplaćuje – rekao je Milić.

Milić kaže da je sastanak sa direktoricom preduzeća“bio na riječ, bez ikakvih pregleda dokumentacije“.

–Čim izaberemo predsjednika odbora direktora mi ćemo tražiti da revizor ispita dokumentaciju, da provjeri sve tokove novca – rekao je Ranko Milić.

On dodaje da im je predočeno da preduzeće nije mijenjalo cijene pijačnih usluga kako se zakupci tezgi ne bi bunili.

– Purić nam je rekla da ne mogu da povećaju cijene tezgi i usluga jer će se pobuniti zakupci, organizovaće štrajk – kaže član odbora direktora preduzeća.

Izvor, foto: DAN

NIKŠIĆ PROGNOZA