Milatović: Vjerujem da su pred Andrijevicom bolji dani

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović čestitao je 17. jul, Dan opštine Andrijevica, predsjedniku opštine Željku Ćulafiću, predsjedniku Skupštine opštine Mladenu Đukiću, odbornicima Skupštine opštine i građankama i građanima Andrijevice:
 
„Postoje opštine koje su površinom male, ali su oduvijek kroz istoriju bile velike. Takva je i Andrijevica i zato danas obilježavamo 17. jul, dan kada je na Crvenim prlima u tom gradu pukla prva ustanička puška. Prije 82 godine narod Andrijevice podigao je ustanak protiv fašizma i odavde je krenula luča borbe za slobodu Vasojevića i sjevera Crne Gore, ali i šire“, poručio je Milatović.

On poručuje da osjećaj slobode za koji se vrijedi boriti i život dati, i vjera da je svakog tiranina, ma koliko jak bio moguće pobijediti, tog dana su pokrenuli brojne hrabre građanke i građane Andrijevice i okolnih sela.

„Danas potomcima slavnih heroja i svim građanima Andrijevice upućujem srdačne čestitke za Dan opštine, sa željom da žive u miru, blagostanju i slozi. Vjerujem da su pred Andrijevicom bolji dani, i da će izgradnjom autoputa ova opština postati mjesto gdje se vraća, gdje ima dovoljno posla i gdje se živi i uživa u blagodetima koje je priroda dala Andrijevici“, kazao je Milatović.

Vasojevići iz doline Lima su, poručuje on, oduvijek davali intelektualce koji su bili pokretačka snaga ne samo tog kraja, već cijelog našeg društva.

„Zato s ponosom treba da se sjećamo naše slavne istorije, jer cijela Crna Gora može učiti na istorijskom primjeru Andrijevice iz 17. jula 1941“, stoji u čestitki predsjednika Crne Gore.

Foto: gov.me

NIKŠIĆ PROGNOZA