(VIDEO) Milatović u Murinu: Položio vijenac žrtvama bombardovanja

Novoizabrani predsjednik Crne Gore, Jakov Milatović, prisutvovao je danas u Murini obilježavanju godišnjice NATO bombardovanja ove varošice i položio vijenac na spomenik nedužnim žrtvama.

„Danas sam došao prvo kao čovjek, a onda kao novoizbrani predsjednik Crne Gore da odam počast i ukažem poštovanje nevino stradalim žrtvama, ali i da se na neki način izvinim u ime države Crne Gore na prethodnom maćehinskom odnosu prema današnjom danu i prema ovoj velikoj žrtvi“, rekao je Milatović.

On je kazao da je taj 30. april 1999. godine bio možda i najtužniji dan u našoj skorijoj istoriji, ne samo za murinski kraj, već i za cijelu Crnu Goru.

„Šest nevinih ljudi je toga dana stradalo. Stradali su: Olivera, Miroslav, Julia, Manojlo, Vukić i Milka. Njihovo stradanje nas obavezuje na sjećanje – ako se ne sjećamo svojih žrtava i ako ih ne poštujemo onda nas ni kao naroda neće biti. Ali i danas želim odavde da pošaljem poruku mira, poruku bolje ljepše i zajedničke budućnosti u Crnoj Gori u kojoj se nikada više ovako nešto ne smije i neće dogoditi“, zaključio je Milatović.

Foto: RTCG

NIKŠIĆ PROGNOZA