Milatović sa porodicama stradalih u Murinu: Zakon koji definiše vaša prava što prije da se nađe u Skupštini

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović primio je predstavnike porodica stradalih u bombardovanju Murina 1999. povodom izmjena Zakona o boračkoj i invalidskoj zaštiti koji omogućava isplatu obeštećenja porodicama.

„Važno je da ovaj zakon bude jedan od prioriteta novog saziva Skupštine, kako bi konačno vi, ali i mnogi drugi u Crnoj Gori ostvarili prava na koja čekaju godinama. Založiću se svojim autoritetom da se u konsultacijama sa novim predsjednikom Parlamenta iznađe način da se prijedlog Zakona, u najkraćem roku, ponovo stavi u skupštinsku proceduru“, poručio je Milatović.

Izmjene Zakona o boračkoj i invalidskoj zaštiti donio je bivši saziv Skupštine Crne Gore nakon raspuštanja i uz cijeli set drugih zakona dostavio bivšem Predsjedniku radi proglašavanja, u odnosu na šta on nije postupio u utvrđenim Ustavnim rokovima.

Milatović je sagovornicima objasnio da njegov prethodnik nije u propisanim rokovima proglasio dostavljeni zakon niti ga vratio Skupštini na ponovno odlučivanje, zbog čega je Predsjednik bio prinuđen da u junu obavijesti Parlament da ga ne može proglasiti zbog pravne neutemeljenosti.

Milatović je istakao da je zbog izuzetne važnosti zakona nužno da njegovo donošenje i proglašavanje, u cjelosti i nedvosmisleno, bude usklađeno sa Ustavom, bez davanja razloga koji bi kasnije mogli dovesti u pitanje njegovu održivost u pravnom sistemu Crne Gore.

Foto: Kabinet predsjednika

NIKŠIĆ PROGNOZA