Milatović: Odlučni da radimo na stvaranju uslova za bolji život građana Plava

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović čestitao je Dan opštine građanima Plava, predsjedniku opštine Nihadu Canoviću, predsjedniku Skupštine opštine Alenu Baliću i odbornicima u lokalnom parlamentu.

“Obilježavanje Dana opštine Plav predstavlja priliku da još jednom iskažemo posvećenost da zajednički gradimo evropski Plav i evropsku Crnu Goru. Odlučni smo da radimo na stvaranju uslova za bolji život građana Plava i cijelog sjevera Crne Gore jer nema razvijene Crne Gore bez ekonomski jakog i razvijenog sjevera. Nastavićemo da radimo na privlačenju investicija i otvaranju novih radnih mjesta”, kazao je Milatović.

Kako je dodao, da bi u tome uspjeli moraju još aktivnije raditi na unapređenju putne, komunalne i druge infrastrukture.

“Potrebno je revitalizovati i turistički iskoristiti izuzetne prirodne potencijale Plava, poput Plavskog jezera, prirodnih ljepota Visitora i Nacionalnog parka Prokletija. Plav je više od prirode koja ga krasi. Ovaj grad je primjer onoga što je trajna vrijednost Crne Gore – multietnički i multikonfesionalni sklad, prostor na kojem se srijeću različite kulture, vjere i nacije, prepoznatljiv po gostoprimstvu vrijednih domaćina i komšijskoj slozi. U to ime, poštovani predsjednici, poštovane građanke i građani Plava, još jednom vam čestitam Dan opštine“, stoji u čestitci predsjednika Milatovića.

NIKŠIĆ PROGNOZA