Menadžment RTCG: Sindikat odbio da pregovara, radnici trpe štetu

Iz menadžmenta RTCG-a su kazali da je Sindikat zaposlenih odbio i danas da razgovara sa menadžmentom o iznalaženju održivog rješenja za sve zaposlene kako bi konačno dobili uvećane zarade.

Čudi ih jer se, kako su kazali, „ignoriše veoma povoljni ponuđeni model, ne daje se nikakav komentar, i time radnici ostaju još jedan mjesec bez povećanja plate“.

„Ostaje žaljenje što svi zaposleni mjesecima trpe štetu zbog nespremnosti ovog sindikata da razgovara, a kada razgovara odbije usaglasene modele“, kazali su iz mendžmenta“, kazali su iz menadžmenta.

Na ovaj način, ističu, bez ikakvog obrazloženja, kompletan proces povećanja plata je blokiran.

„Menadžment RTCG je kao i uvijek otvoren da razgovara sa predstavnicima radnika i pozivamo ih da delegiraju tim koji će imati puni mandat za razgovore sa jasnim ciljem – pronalaženjem modela koji neće ugroziti funkcionisanje RTCG, a da zaposleni dobiju maksimalna povećanja u skladu sa preporukom Ministarstva finansija. Takođe napominjemo da nema povećanja za bilo koga preko koeficijenta 10,4 , odnosno rukovodeći kadar kako je to tražio pomenuti sidnikat, a na primjer: Muzički urednici ili operateri mastera bi imali povećanje za 96 eura, stariji montažeri, vozaci-kuriri, snimatelji-kamermani od 110 do 120 eura“, kazali su iz menadžmenta.

Pozivaju sindikate i na javni dijalog uživo u bilo kojem terminu koji žele, već sjutra, kako bi zaposleni imali jasnu sliku i istinu oko ponuđenih modela.

Izvor, foto: RTCG

NIKŠIĆ PROGNOZA