Maturanti Gimnazije „Stojan Cerović“ iz Nikšića trijumfovali u znanju biologije i hemije

Trinaesta Olimpijada znanja – takmičenje učenika osnovnih i srednjih škola Crne Gore iz matematike i prirodnih nauka, održana je u subotu, 6. maja, u zgradi tehničkih fakulteta Univerziteta Crne Gore, u Podgorici.

Prijavljeni kandidati imali su priliku da pokažu znanje iz matematike, fizike, biologije i hemije.

Maturanti Gimnazije „Stojan Cerović“ trijumfovali su u znanju biologije:

Jovana Jovović – I nagrada (mentorka – prof. Marija Vojinović)
Monika Mitrić – II nagrada (mentorka – prof. Draga Koprivica)
Matija Jovović – II nagrada (mentorka – prof. Marija Vojinović)

Gimnazijalci su bili uspješni i u testiranju znanja iz hemije. Učenice 3. razreda, Nela Vojinović i Jelena Grubač zauzele su 2., odnosno 3. mjesto. Njihove mentorke su profesorke Anka Koprivica i Ratka Vulanović.

Kada su u pitanju nikšićki osnovci, samo se Ivan Omerović, učenik VIII razreda Osnovne škole „Mileva Lajović Lalatović“, vratio sa takmičenja sa nagradom. On je osvojio drugo mjesto iz fizike, u konkurenciji svojih vršnjaka, a njegova mentorka je prof. Dragana Vučinić.

Cilj takmičenja je popularizacija prirodno-matematičkih nauka, usljed prepoznavanja potrebe da se kontinuirano podstiču daroviti učenici da razviju i iskažu svoj talenat.

Pokrovitelji Olimpijade znanja su Rektor Univerziteta Crne Gore, Crnogorska akademija nauka i umjetnosti i kompanija doMEn, a organizatori Prirodno-matematički fakultet i Društvo matematičara i fizičara Crne Gore.

Mina Gezović

NIKŠIĆ PROGNOZA