Mašković: Mislim da je izvjesno da ću ponovo tražiti razrješenje Čađenovića

Šef Kluba odbornika SD-LP u Skupštini Glavnog grada Miloš Mašković kazao je kako misli da je izvjesno da će ponovo zatražiti razrješnje Marka Čađenovića, direktora „Kakaricke gore“, javne ustanove za smještaj, rehabilitaciju i resocijalizaciju korisnika psihoaktivnih supstanci.

„Zaštitnik ljudskih prava i sloboda Crne Gore i Agencija za zaštitu ličnih podataka i slobodan pristup informacijama na moju inicijativu pokrenule su dva odvojena postupka protiv direktora JU ‘Kakaricka gora’ Marka Čađenovića, a u vezi sa slučajem odavanja identiteta dva bivša štićenika te JU od strane samog direktora tokom gostovanja u TV emisiji na jednoj privatnoj televiziji sa nacionalnom frekvencijom“, saopštio je Mašković.

Naveo je da je o tome juče obaviješten pisanim putem od obje institucije.

„U zavisnosti od ishoda rada institucija, u prvom redu Višeg državnog tužilaštva kojem, a vezano za zloupotrebu droga u toj JU, odredićemo se kada je riječ o daljim koracima, ali mislim da je izvjesno da ću ponovo zatražiti razrješenje direktora JU ‘Kakaricka gora’ Marka Čađenovića, koji nije smijenjen na prethodnoj sjednici Skupštine Glavnog grada isključivo zato što je Demokratski front zaprijetio pokretu Evropa sad da će narušiti vlast u Podgorici ukoliko njihov kadar bude smijenjen. Podsjetiću javnost da je slučaj unošenja narkotika u tu Javnu ustanovu bio samo inicijalna kapisla, koja nas je dovela do zaključka da na Kakarickoj gori vlada potpuni haos. Ovo pitanje, uzimajući u obzir značaj institucije i njenu prirodu, zahtijeva odgovore cijelog lanca institucija i to što prije“, zaključio je Mašković.

Foto: SD

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA

Table of Contents