Martinoviću i Nedoviću pritvor do 30 dana, odbrana najavljuje žalbu

Viši sud u Podgorici odredio je pritvor do 30 dana bivšem direktoru EKO-fonda Jovanu Martinoviću i zaposlenom u toj kompaniji Andreju Nedoviću.

Advokat Martinovića, Mihail Volkov kazao je da će iskoristiti zakonsko pravo i uložiti žalbu na rješnje, jer, kako je rekao u izjavi za Pobjedu, cijeni da ova odluka nema ni racionalno ni logično utemeljenje.

-Sa razloga što ne postoji osnovana sumnja kao prethodno nužni element za odredjivanje pritvora, kao ni drugi dodatni, posebni razlozi koji su potrebni da postoje da bi se donijela ovakva odluka – rekao je Volov.

Volkov dodaje da ispitivanje ovog rješenja ide u dalju proceduru, jer sudija za istragu Višeg suda u Podgorici, nije prihvato „jasno, temeljno obrazloženo ukazivanje sa njegove strane na nepostojanje tih razloga“

Podsjećamo, bivši izvršni direktor Fonda za zaštitu životne sredine Jovan Martinović i zaposleni u toj kompaniji Andrej Nedović uhapšeni su početkom nedelje po nalogu Specijalnog državnog tužilastva.

Oni su uhapšeni zbog sumnje da su nepropisnom dodjelom emisionih kredita kompaniji Uniprom pribavili korist višu od 20 miliona eura.

– Po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, Specijalno policijsko odjeljenje je lišlilo slobode J. M. i A. N, bivšeg izvršnog direktora i zaposlenog Fonda za zaštitu životne sredine (Eko fond), za krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju, u saizvršilaštvu, a povodom nepropisne dodjele i upisa u registar besplatnih emisionih kredita privrednom društvu ‘Uniprom’ DOO Nikšić, čime mu je pribavljena korist od više od 20 miliona eura – rekao je Vukas Radonjić iz SDT. 

Izvor: Pobjeda

Foto: TVCG

NIKŠIĆ PROGNOZA