Martinović: Mustafić o deportacijama da pita one sa kojima je bio u vlasti

Funkcioner Demokratske Crne Gore Mijo Martinović reagovao je na izjavu predsjednika bošnjačkog Vijeća Sulja Mustafića, koji je na obilježavanju 31. godine od deportacije bošnjačkih izbjeglica pozvvao SDT da sistemski i ozbiljno potraži i procesuira nalogodavce ovog zločina. Martinović je kazao da je Mustafić ćutao dok su Liberali digli glas protiv ovog zločina u Skupštini i na svim javnim mjestima, te da je i sam u dva mandata vršio vlast sa onima koji su naredili i učestvovali u deportaciji.

„Na današnji dan prije 31 godinu izvršena je deportacija iz 66 građana BiH, po naređenju Vlade Crne Gore, samo zato što su bili druge vjere i nacije. Optuženi su bili mahom oni koji možda nijesu ni učestvovali u tome, samo da bi se prikrili pravi i oni koji su bili podobini sa onima koji su naredili“, kazao je Martinović.

Kako tvrdi, dok su hrabri i odvažni Liberali prvi digli glas protiv tog zločina u Skupštini i na svim javnim nastupima, „Mustafić je ćutao i preko radio stanice uveseljavao građane“.

„Preko deset godina si bio u vlasti, čak i poslanik u dva mandata sa onima koji su naredili i učestvovali u sramnoj deportaciji tvojih sunarodnika. To ti tada nije smetalo, a sada si digao glas, kako to rade obični licimjeri. Što ne pita Filipa Vujanovića, koji je bio ministar pravde, MUP-a i predjednik, ili Mila Đukanovića koji u vrijeme deportacije bio premijer i sve one ostale kolacione partnere“, pita se Martinović.

Izvor: RTCG

Foto: DCG

NIKŠIĆ PROGNOZA