Marković o snimku iz Bara: Za sve odgovorna Vlada Abazovića i onih koji uz njega vladaju

Potpredsjednica Liberalne partije Jelena Marković komentarisala je slučaj sa barske plaže Utjeha, koju je maloljetna I.A. morala da napusti jer je bila odjevena u burkini.

 

„Za sve ovo je odgovorna Vlada Dritana Abazovića i onih koji uz njega vladaju. Oni su stvorili ovakvu atmosferu i gaje mržnju prema svemu što nije srpsko. Rekla sam i sada kažem da su to opasne stvari koje se dozvoljavaju u zadnjih 3 godine i stvara se anarhija. Ovakva atmosfera ne može biti nikako dobra za sve nas. Stalno govoreći da su „Srbi“ ugroženi koji takvu propagandu koriste za vršenje pritiska na Crnogorce i manjinske narode i time najdirektnije ruše pravni poredak u Crnoj Gori“, kazala je Marković.

Prema njenim riječima, kada sagledamo šta se dešava u Šavniku i Andrijevici onda je slika potpuna.

„Oni su ti koji preziru vladavinu prava u CG, čuli smo iskaze Premijera i Ministara koji ne poštuju zakone Crne Gore, sudske presude i tako redom, šalju lošu poruku građanima i stvaraju pravnu nesigurnost i svaku drugu, zato se pojedinci mogu nesmetano ovako ponašati. Pozivam VDT da hitno preduzmu mjere i radnje prema ovim ljudima koji svojim ponašanjem ugrožavaju multietnički sklad u Crnoj Gori, takođe ponovo pozivam međunarodnu zajednicu pogotovo države KVINTE da konačno reaguju, jer ipak smo mi članice NATO-a“, zaključila je Marković.

Foto: LP

NIKŠIĆ PROGNOZA