Mandić: Sveta hrišćanska obaveza istrajati u borbi za ljubav i pomirenje među ljudima

Predsjednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić kazao je da je sveta hrišćanska obaveza istrajati u borbi za ljubav, sabornost i pomirenje među ljudima.

On je čestitao Vaskrs patrijarhu srpskom Porfiriju, mitropolitu crnogorsko-primorskom Joanikiju, episkopu budimljansko-nikšićkom Metodiju, episkopu zahumsko-hercegovačkom Dimitriju, episkopu mileševskom Atanasiju i vjernicima Srpske pravoslavne crkve uz želju da vaskršnje dane provedu u zdravlju, miru i sreći.

Mandić je kazao da nas ovaj praznik nad praznicima opominje da vječni život uvijek pobjeđuje svaku prolaznost i pakost, a dobro trijumfuje nad zlom.

„Živimo u vremenu kada je stradanje pravednika i služitelja pravoslavne vjere stalna pojava. Iste niske pobude i zablude, zbog kojih je Gospod raspet na Golgoti, pokušavaju zacariti i danas na svim meridijanima“, naglasio je.

Vaskrsenja, dodao je, ne biva bez smrti, a podviga nema bez žrtve.

„Zato je sveta hrišćanska obaveza istrajati u borbi za ljubav, sabornost i pomirenje među ljudima. Jedino tako možemo napraviti velike stvari za budućnost čitavog svijeta. Hristos vaskrse“, zaključio je Mandić.

NIKŠIĆ PROGNOZA