Mandić: Od Zete je počelo sve ovo što Crna Gora ima i čime se danas ponosimo

Predsjednik Skupštine Andrija Mandić prisustvovao je danas svečanoj sjednici povodom Dana opštine Zeta i tom prilikom rekao da je „ponosan na činjenicu što pripada generaciji političara koja je vratila dostojanstvo“ građanima Zete da imaju samostalnu opštinu i da „upravljaju vlastitom sudbinom“.

Mandić je rekao da je „sve ovo što Crna Gora ima i čime se danas ponosimo počelo od Zete, prve države našeg roda“.

„Vi ste oni koji veliko istorijsko nasleđe Zete od vremena Vojislavljevića, Nemanjića, Balšića, Lazarevića, Brankovića, Crnojevića i potom Petrovića prvi prihvatate i njime se ponosite, time pokazujući da upravo Zeta ne samo što može da iznese taj veliki istorijski teret, nego ima i čitav niz ideja vezanih za budućnost čitave Crne Gore“, kazao je on, kako je saopšteno iz kabineta šefa parlamenta.

„Vi znate kada je oslobođena Zeta i kada se krenulo ponovo onim putem kojim se išlo vjekovima na ovom prostoru. Jako lijep datum ste izabrali – 8. februar, kada je viševjekovno ropstvo i okupacija na ovim prostorima ukinuto“, dodao je Mandić.

Mandić Dan opštine Zeta

Kazao je i da „novo vrijeme traži i nove vještine“.

„Ono traži da vlast Zete i vlast Crne Gore odgovori izazovima 21. vijeka, a to je da u našoj zemlji budu mir i stabilnost, te da radimo na ekonomskom oporavku“.

Mandić je zaključio da njegov kolega Milan Knežević, zajedno sa Mihailom Asanovićem i rukovodstvom Opštine „čvrsto zastupa interese Zete“, te da nema sumnje da če zajedno „otvoriti perspektive da ovdje dođu dobri investitori i da će se Zeta vratiti na stare staze slave kada je u pitanju stvaranje dobrih domaćina i najbogatijih ljudi u Crnoj Gori.“

Foto: Kabinet predsjednika Skupštine Crne Gore

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA

Table of Contents