“Luča” za 349 podgoričkih osnovaca i 253 srednjoškolca

Manifestacija „Dan najboljih“ biće održana sjutra, u organizaciji Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada Podgorica u Velikoj sali KIC-a „Budo Tomović“. Biće nagrađena 362 najbolja učenika osnovnih škola, od kojih 349 dobitnika diplome „Luča“ i 13 učenika koji su osvojili neko od prva tri mjesta na državnom takmičenju. Nagrade će dobiti i 271 srednjoškolac – od kojih su 253 dobitnici diplome „Luča“, dok je 18 učenika osvojilo neko od prva tri mjesta na državnom takmičenju.

Manifestacija je posvećena učenicima osnovnih i srednjih škola u Crnoj Gori – dobitnicima diplome “Luča”, kao i polumaturantima i maturantima koji su osvojili neko od prva tri mjesta na državnom takmičenju.

Svečani program uručenja prigodnih nagrada učenicima završnih razreda osnovnih škola počeće u 12 časova, dok će u 19 časova nagrade biti dodijeljene učenicima srednjih škola.

Nagrade najboljim učenicima osnovnih škola uručiće sekretarka Sekretarijata za kulturu i sport Ana Medigović, a učenicima srednjih škola zamjenik gradonačelnice Danilo Šaranović.

Manifestacija „Dan najboljih“ biće organizovana u okviru Podgoričkog kulturnog ljeta.

Izvor: RTCG

Foto:  Sekretarijat za kulturu i sport

NIKŠIĆ PROGNOZA