LP traži povećanje plate vozačima gradskog prevoza Podgorice za 50 odsto

Odbornica Liberalne partije (LP) u Skupštini Glavnog grada Jovana Drobnjak saopštila je da su predložili da se budžetom Glavnog grada Podgorica za 2024. predvide sredstva, ne samo za izgradnju nove zgrade i tehničko opremanje, već da se planira i povećanje plata zaposlenih na način da vozači dobiju za 50 odsto uvećane zarade, a ostali zaposleni od 40-50 procenata.

„Ne možemo očekivati da zadržimo vozače i ostali stručni kadar sa minimalnim platama. Vozači moraju imati znacajno uvećanje kako bismo eliminisali bilo kakve fluktuacije ovog dijela stručnih kadrova.Odbor Glavnog grada Liberalne partije još je 2018. aktuelizovao pitanje organizovanja gradskog prevoza putnika i modernizaciju prevoznih sredstava koja se koriste u Podgorici. Više puta smo u tom periodu predlagali da se obezbijede svi neophodni uslovi kako bi i građani i posjetioci Glavnog grada imali savremen, udoban i pouzdan prevoz“, saopštila je Drbnjak.

Ističe da je prethodna gradska uprava na dobar način artikulisala potrebe građana  te izvršila nabavku novih, modernih autobusa. Najveći teret pored gradskog rukovodstva koje je realizovalo ideju, navodi Drobnjak, iznijeli su i zaposleni u preduzeću “Putevi” u čijem sastavu se nalazi radna jedinica linijski prijevoz putnika.

„Da bi smo imali prevoz kakav dolikuje glavnom gradu jedne države moramo ispuniti i sve preduslove. To bi značilo prije svega da se zaposlenima obezbijedi upravna zgrada jer samo preduzeće teško da može dugoročno poslovati bez značajnih problema ukoliko se ne stvore osnovni uslovi za rad. Osim dijela koji se odnosi na formiranje samog preduzeća neophodno je obezbijediti i značajno bolje uslove za rad zaposlenih u tom preduzeću.“smatra Drobnjak.

foto:LP

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA