Lazović: Notorna neistina da je moj sin bio na proslavi Zvicera, nisam imao operativnih saznanja oko „državnog udara“

Na prethodoj sjednici Odbora za bezbjednost i odbranu, kao i na Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu, izvršen je neviđeni presing da se uhapsi Zoran Lazović, naveo je advokat Zoran Piperović na današnjoj pres konferenciji.

– U 21. vijeku doživjeti linč od strane poslanika koji se kunu u evropske vrijednosti nešto je što zavrjeđuje da se obrati pažnja. To je bilo skandalozno, naveo je Piperović.

Kako je istakao, bez ikakvih dokaza, na GST je izvršen neprimjeren uticaj.

– Intencija je da se ukaže da nova vlast targetira jednog čovjeka, bez dokaza i činjenica, vršeći pritisak na GST. Uzeli su mač pravde i kazali „hapsi“, istakao je on.

Dodao je i da se premijer Dritan Abazović nedžentlmenski ponašao prema tužiteljki Sanji Jovićević.

Lazović je kazao da je od 2010. izašao iz operativnih struktura ANB-a, objasnio je to kako bi se dobili odgovori na neka pitanja.

– Od tada nisam prisustvovao nijednom kolegijumu ANB-a, niti sam imao informacije o operativnim podacima i ko su bili mete, naveo je Lazović.

Dodaje da je 2015. izašao iz ANB-a, kada je penzionisan dio pripadnika ANB-a.

– Do 2019. godine nisam bio u državnom organu, onda sam bio u Upravi policije, kao pomoćnik direktora, kazao je on, dodajući da je svega godinu i po dana imao pristup pojedinim operativnim podacima UP.

Istakao je da je došlo vrijeme da se čuje i druga strana.

Na pitanje povodom izjave Abazovića da je njegov sin Petar Lazović bio na proslavi Radoja Zvicera, kazao je da je to notorna neistina.

– To se desilo u Kotoru, a na toj proslavi je bilo 100 ljudi, kao i policijskih struktura koje su profesionalno obavljali svoj posao, kazao je Lazović.

O slučaju navodnog montiranja slučaja „državni udar“, kazao je da se ovih dana plaši da ga ne otmu moćne agencije pošto je „toliko moćan i bistar“.

– Nisam imao nikakvih operativnih saznanja oko državnog udara, niti sam učestvovao u bilo kakvom fingiranju, istakao je on.

Advokati Zoran Piperović organizovao je konferenciju za medije povodom optužbi za koje tvrde da su netačne, a koje su iznesene na Odboru za bezbjednost i odbranu, kao i na Odboru za politički sistem, pravosuđe i upravu. Konferenciji prisustvuje i Zoran Lazović.

Izvor, foto: Dan

NIKŠIĆ PROGNOZA