Lalatović: Zečević nastavlja da obmanjuje javnost

Gospodin Zečević nastavlja da obmanjuje javnost, navodi u reagovanju na današnje saopštenje Zdravka Zečevića, predsjednika UO Doma za stare, smijenjena direktorica te ustanove, Anđela Lalatović.

Ona dodaje da se samovolji, neznanju, i kako kaže, hajdučkom ponašanju predsjednika UO ne nazire kraj.

„Želim da iskoristim ovu priliku da obavijestim i pozovem svu crnogorsku javnost, sve nadležne organe, inspekciju rada ambasade Amerike, Velike Britanije i ambasade ostalih zemalja sa sjedistem u Crnoj Gori da stanu na kraj nezakonitom, bahatom ponašanju gospodina Zečevica, koji je umislio da ga partijske direktive nadređenih amnestiraju odgovornosti. Gospodine vrsni pravniče Zečeviću, da Vas podsjetim da ste Vi zaključili sa mnom Ugovor o radu br 03-043-68/22 dana 04.02.2022. kao i Aneks ugovora o radu br 03-043-175/22 dana 14.03.2022. godine, gdje ja imam pravo na otkazni rok koji ne može biti kraći od 30 dana, a sve u skladu sa Zakonom, pomenutim Ugovorom i Aneskom. Sve ostale procesne radnje idu nakon isteka tog roka. Iskreno oboje znamo da vi ovo ne znate, ali ste se mogli konsultovati sa studentima prve godine pravnog fakulteta, koji bi vas uputili na normativni okvir, jer gospodine Zečeviću nepoznavanje prava zna da škodi. Takode gospodine Zečeviću, želim da Vas informišem da je postupajući tužilac odbacio prijavu kao neosnovanu, gdje sam Vam kako vi kazete :“ onemogućila zavođenje dokumenata““, navela je Lalatović.

Ona ističe da pored silnih tuzbi koje će ići protiv Zečevića, pridruziće se i, kako dodaje, tužba za povredu časti i ugleda.

„Ne obmanjujte onoga ko Vam piše saoptenja, nego mu recite istinu pa Vas možda ispravno posavjetuje da podnesete ostavku. Korisnicima i zaposlenim poručujem da nemaju razloga za uznemirenost, ja ću koru hljeba i dalje dijeliti sa vama i biti vam na usluzi kao što sam i uvjek bila. Još jednom Vam savjetujem gospodine Zečeviću da prestanete da kršite Zakone, jer znate mnogo dobro sami kroz vaše životno iskustvo da to podliježe sankciji“, zaključila je Lalatović.

Foto: RTNK

NIKŠIĆ PROGNOZA