Lalatović: Pritisak i ucjene dokazaću na sudu

Smijenjena direktorica Doma starih u Nikšiču Anđela Lalatovič reagovala je na sinošnje saopštenje Upravog odbora ( UO) ustanove, najavljujući tužbu zbog nezakonite smjene.

UO nikšićkog Doma starih na jučerašnjoj sjednici sa mjesta direktora ustanove smijenio je Lalatovićevu zbog, kako su naveli u saopštenju, zloupotreba. Međutim, nisu precizirali o kojim se zloupotrebama radi.

Lalatović u reagovanju navodi da predsjednik UO Zdravko Zečević u tom saopštenju nije demantovao njene tvrdnje da ju je ucjenjivao i vršio pritisak.

„Zečević nije demantovao da je vrsio protiv zakonit pritisak i ucjene, a sve u cilju nezakonitog zapošljavanja svojih partijskih članova. Svojim saopštenjem je potvrdio sve moje navode koje ću lako dokazati u sudskom postupku. Što se tiče navoda o finansijskim zloupotrebama podsjetiću predsjednika UO da Upravni odbor usvaja redovni finansijski izvještaj kao i tromjesječne funansijske izvještaje koje prosleđujemo resornom ministarstvu. Ukoliko ste zaboravili svaki finansijski izvještaj ste upravo vi potpisali i na ni jedan nije bilo primjedbi od Ministarstva. U sudskom postupku koji slijedi dostaviću vam i ostale akte koje ste potpisali a koje ste možda zagubili. Ali ne sumnjam da ćete kao vrsni pravnik sa sumnjivim porijeklom diplome pravnika umjeti da se iznesete sa partijskim zadatkom koji vam je naložen da izvršite a uz pomoć „vaših“ konsultanata iz resornog ministarstva“, navela je Lalatović u reagovanju.

Foto: RTNK

NIKŠIĆ PROGNOZA