Krapović: Bezrezervna podrška svakom pripadniku Vojske Crne Gore

Ministar odbrane Dragan Krapović kazao je da mu je cilj  da se na početku mandata upoznam sa svim segmentima rada, sposobnostima i tehnikom koju posjeduje Vojska Crne Gore.

– Jedan od mojih prioriteta je modernizacija, poboljšanje uslova života i rada, ulaganje u opremanje i kapacitete Vojske- kazao je ministar odbrane  koji je sa načelnikom Generalštaba VCG brigadnim generalom Zoranom Lazarevićem obišao kasarnu ‘‘Marko Miljanov Popović‘‘ u Maslinama.

Ministar je kazao da je svjedočio zavidnom stepenu opremljenosti i sposobnosti pripadnika Vojske Crne Gore, te naglasio da će nastaviti da se sa svakim novim danom sve više upoznaje sa kapacitetima i sposobnostima Vojske, kao i da će pružiti bezrezervnu podršku svakom njenom pripadniku.

– Prilikom posjete kasarni u Maslinama ministru Krapoviću predstavljen je infrastrukturni razvoj kasarne kao jednog od najvažnijih kompleksa Vojske Crne Gore, predviđenog za sistem odbrane. Tokom obilaska ministar je upoznat sa organizacionom strukturom, namjenom i sposobnostima jedinica smještenih u kasarni, prezentovani su mu novi objekti kao i dio opreme i naoružanja Čete vojne policije, kao i Inžinjerijske čete i Voda hemijsko, biološko, radiološko, nuklearne odbrane (HBRNO) Bataljona za podršku. Ministar Krapović obišao je i Spomen sobu V proleterske brigade, i upoznao se sa planovima izgradnje vojnog muzeja- navodi se u saopštenju.

Krapović je istakao da će Ministarstvo odbrane ostati posvećeno maksimalnoj podršci Vojsci, posebno kada je u pitanju njena treća misija, odnosno podrška civilnim institucijama za vrijeme elementarnih i drugih nepogoda. ‘‘Uvjerio sam se da je potrebna dalja podrška, kako od strane Ministarstva odbrane, tako i od Vlade Crne Gore‘‘, kazao je ministar.

– Vojska mora biti pravilno vrijednovana u našem državnom sistemu i ja ću se, kao ministar odbrane, truditi da to bude tako‘- istakao je Krapović.

Foto: Ministarstvo odbrane

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA

Table of Contents