Kovačević sa Kalkavanom i koordinatorkom TIKA-e: Razgovarano o zajedničkim projektima

Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević upriličio je danas prijem za ambasadora Republike Turske u Crnoj Gori  Bariša Kalkavana i koordinatorku Turske agencije za međunarodnu saradnju i koordinaciju (TIKA) Nihal Ersoj i njihovog saradnika Asmira Spahića, sa kojima je razgovarao o realizaciji budućih zajedničkih projekata.

Ersoj je upoznala Kovačevića sa uspjesima te agencije u posljednjih šest mjeseci, otkad je ona na toj poziciji, ukazujući posebno na to da će agencija u Nikšiću u narednom periodu ostvariti više projekata.

„U prethodnom periodu realizovali smo brojne projekte iz oblasti obrazovanja, zdravstva, kulture, poljoprivrede i svih drugih oblasti, i time već evo 17 godina otkako postojimo u Crnoj Gori doprinosimo razvoju lokalnih samouprava i državi. Više projekata je realizovano i u vašoj opštini. Donacije su dobile dvije predškolske ustanove – ’Bambi’ i ’Lastavica’ u vidu njihovog opremanja, dok je druga ustanova dobila i sobu za autizam. Pored toga, srednja škola dobila je opremljenu učionicu, a vašim zdravstvenim ustanovama – Opštoj bolnici Nikšić i Specijalnoj bolnici za plućne bolesti na Brezoviku takođe je donirana određena medicinska oprema. U narednom periodu pružićemo podršku Službi zaštite i spašavanja Nikšić, koja će se odnositi na opremu i edukaciju. Takođe, planirana je podrška i Domu za stare Nikšić u vidu nabavke vozila za lica sa invaliditetom“, istakla je Ersoj.

Kovačević se zahvalio na podršci koju Ambasada Turske pruža našoj Službi zaštite i spašavanja, kao i agenciji TIKA na brojnim projektima.

„Zadovoljstvo je imati vas za prijatelje i sarađivati sa tako eminentnom i uspješnom agencijom. Drago mi je da su naši pripadnici Službe zaštite i spašavanja pokazali svoju humanost i pritekli u pomoć kada vam je bila neophodna. To treba da bude i primjer dobre saradnje i svim drugim opštinama“, poručio je Kovačević.

Kalkavan je kazao da će Ambasada Turske i dalje uspješno sarađivati sa Opštinom Nikšić, posebno ističući da nikada neće zaboraviti nesebičnu podršku nikšićkih vatrogasaca u onim teškim trenucima za turski narod.

Sastanku su prisustvovali savjetnica za ekonomska pitanja Tatjana Raičević i šef kabineta predsjednika Marko Perućica.

foto:Opština NK

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA

Table of Contents