Kovačević-Radulović: U infrastrukturu Nikšića biće uloženo oko 120 miliona eura

Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević upriličio je prijem za ministra saobraćaja i pomorstva u Vladi Crne Gore Filipa Radulovića. Kovačević je upoznao ministra sa projektima koji su započeti i urađeni na teritoriji opštine Nikšić.

„Mi smo kao lokalna vlast uložili dosta u putnu infrastrukturu. Uvijek razmišljamo progresivno kako bismo napravili nešto kvalitetno i novo. Nikšić je dobro promrežen putevima. Ove godine planiramo da kandidujemo u budžet put kroz Balosave, koji spaja magistralu put Vilusa i jednu magistralu koja ide put Bileće, u jednoj dionici od šest kilometara. Taj put će biti izuzetno značajan za mještane toga kraja, ali i za sve nas, jer taj put istovremeno može da bude alternativni put u nekim posebnim slučajevima“, poručio je Kovačević.

Ministar Radulović je istakao da se nada dobroj saradnji sa predstavnicima Opštine Nikšić.

„Planiramo da u narednom periodu uložimo 120 miliona evra za izradu i obnovu puteva u opštini Nikšić“, poručio je ministar.

U ime Opštine Nikšić, pored predsjednika Kovačevića, sastanku su prisustvovali i predsjednik SO Nemanja Vuković i šef kabineta predsjednika Marko Perućica.

„Imamo dva projekta koja počinjemo. Dogovorili smo rekonstrukciju magistralnog puta Danilovgrad – Nikšić, koja je jako bitna u narednim planovima i projektima. Nikšić ima potencijal za razvoj putne infrastrukture, da se pozicionira kao privredni centar, odnosno da se repozicionira, jer je on to i bio. Takođe, imamo put koji se često koristi kao alternativni i koji je jako bitan za nas: u pitanju je put preko Pandurice, odnosno put Nikšić – Ostrog. Taj put, osim što može da rastereti saobraćaj, dobar je i zbog vjerskog turizma“, poručio je Vuković.

Sa ministrom Radulovićem u posjeti Opštine Nikšić bili su: direktor Uprave za saobraćaj Radomir Vuksanović, generalni direktor Direktorata za putnu infrastrukturu Miroslav Mašić i Bojan Vučinić iz PR službe Ministarstva.

Inače, Kovačević i Radulović ozvaničili su početak rekonstrukcije puta Jasenovo polje – Vidrovan na magistralnom putu Nikšić-Plužine.

Foto: Opština Nikšić

NIKŠIĆ PROGNOZA