Koprivica: Stečena znanja biće značajna pri rasvjetljavanju krivičnih djela

Državni sekretar Petar Koprivica je zajedno sa ambasadorkom Sjedinjenih Američkih Država Džudi Rajzing Rajnke uručio sertifikate polaznicima obuke koju je organizovao ICITAP na temu Tehnike finansijskih istraga.

Obuku je, kako je saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), vodio Međunarodni tim za obuku za kriminalističke istrage.

Iz resora su kazali da Koprivica je uputio čestitke polaznicima obuke i izrazio uvjerenje da će stečena znanja i vještine biti veoma značajne prilikom sprovođenja finansijskih istraga i rasvjetljavanju krivičnih djela u kojima je finansijska dobiti glavni motiv.

“Snažna podrška koju ambasade Sjedinjenih Američkih država pruža Ministarstvu unutrašnjih poslova je veoma značajna, posebno u domenu snaženja kapaciteta, kako kroz obuke i usavršavanje službenika, tako i kroz vrijedne donacije, a koje značajno doprinose unapređenju materijalno – tehničkih uslova rada i modernizaciji sistema bezbjednosti”, naveli su iz resora,

Ovom obukom, kako pojašnjavaju, su crnogorski istražitelji ojačani sofisticiranim znanjima o istražnim tehnikama finansijskog kriminala i forezničkog računovodstva.

Iz MUP-a su naveli da je ambasadorka Rajnke  još jednom istakla snažnu podršku Crnoj Gori u njenim naporima jačanja vladavine prava i unapređenja kapacitete u borbi protiv korupcije i transnacionalnog organiziranog kriminala.

Foto: MUP

NIKŠIĆ PROGNOZA