Komunalno Nikšić Ecopatriotizmu: Ne pravimo štetu, uz saglasnost Sekretarijata saniramo teren

Iz nikšićkog Komunalnog preduzeća reagovali su na navode aktivista Ecopatriotizma da nelegalno odlažu otpad. Pomenuta organizacija juče je objavila snimak na kojem se vidi kako traktor Komunanog preduzeća na jednoj od lokacija odlaže biorazgradivi otpad, na način kako se to, tvrde u Ecopatriotizmu, ne smije raditi.

Reagovanje Komunalnog preduzeća prenosimo u cjelosti:

“S obzirom na to da su članice jednog ekološkog pokreta objavile video na kojem su radnici D.O.O. Komunalno Nikšić i traktor preduzeća, koji na opštinskoj parceli uz saglasnost resornog sekretarijata odlažu biorazgradivi otpad- lišće i granje, u cilju sanacije tog zemljišta, u svrhu odgovora na nonsens koji grupica od desetak aktivista plasira mjesecima informišemo javnost da na pomenutom terenu D.O.O. Komunalno Nikšić ne pravi nikakvu štetu i ne ugrožava životnu sredinu. D.O.O. Komunalno Nikšić nema nikakvog razloga da odlaže bilo koju vrstu otpada na bilo kom terenu mimo postojeće deponije “Mislov do”.

U konkretnom slučaju radi se o sanaciji terena na način što se isti prekriva tamponom pomiješanim sa zemljom sa novog groblja kao i lišćem i granjem. Sanacija se vrši iz razloga jer su se na tom području nalazile velike količine smeća koje smo prekrili sa ovom vrstom materijala i rezultat te sanacije je vidljiv golim okom i to se radi godinama unazad. Nijesu tačne tvrdnje da D.O.O. Komunalno Nikšić pali otpad, ali je tačno da je izvještaj o radu D.O.O. Komunalno Nikšić za 2022. godinu na 14. sjednici Skupštine opštine Nikšić usvojen bez i jednog glasa protiv. To je najbolja ocjena našeg rada”.

NIKŠIĆ PROGNOZA