Kolić: Nekoliko aktivnih požara u Bijelom Polju, situacija pod kontrolom

Komandir Službe zaštite i spašavanja Bijelo Polje Edin Kolić kazao je da je jutros situacija na teritoriji te opštine stabilna kada je riječ o požarima. Trenutno ima nekoliko nekih aktivnih požara koji su prilično rašireni, ali se kontrolišu. Prioritet je da se sačuvaju objekti.

Kolić je u emisiji “Dobro jutro Crna Goro” kazao je da su bjelopoljski vatrogasci prethodnih 10 dana imali 52 intervencije u šumama.

“Pa evo jedno neobično jutro za našu službu. Jutros nemamo veći broj poziva, veliki broj intervencija smo odradili ovih dana. Tako da je jutros stabilno stanje. Jedna ekipa je na terenu i prikupljamo informacije koje su vezane za te aktivne požare kako je stanje”, naveo je on.

Ipak, niije izbjegnuta materijalna šteta.

“U mjestu Godijevo je izgorjela štala, sijeno i neka sitna stoka. Takođe, u Majstorovini je isto izgorjelo sijeno.Imali smo još jednu situaciju gdje je došlo do oštećenja štale i pomoćnog objekta u mjestu Galica”, rekao je Kolić.

Smatra da su požari ove godine počeli ranije zbog blage zime.

“Tako da smo još za ovih desetak dana imali ukupno 52 intervencije koje su odnose na samo šumske požare. U martu mjesecu smo isto imali oko 30 nešto intervencija, tako da je to povećan broj za ovo doba godine”, naveo je on.

Najteže je bilo na neprnepristupačnim terenima i kada su bili ugroženi objekti

“To se uglavnom odnosilo na lokacije Crniš, Mojstir, Šljeme, Bojišta, Crnjansko brdo, Obrov, Majstorovina. Uglavnom su na tim terenima dosta nepristupačni i zahtjevni požari”, kazao je Kolić.

Istakao je da su i mještani pomagali u gašenju požara.

Foto: Printscreen/RTCG

NIKŠIĆ PROGNOZA