Klub dobrovoljnih davalaca krvi Pivare „Trebjesa“ prikupio 36 jedinica krvi

Centru za transfuziju krvi nikšićkog Doma zdravlja donirano je 36 jedinica krvi. Riječ je o prvoj od dvije planirane akcije Kluba dobrovoljnih davalaca krvi Pivare „Trebjesa“ u ovoj godini. 

Prema riječima predsjednika Kluba, Željka Vučetića, već 13 godina traje humana tradicija zaposlenih u ovoj kompaniji. U ovoj, 26. akciji po redu, nikšićki pivarci su još jednom dokazali da su oslonac sugrađanima i da je svaka kap važna kada je zdravlje na ispitu. 

„Duže od deceniju šaljemo važnu poruku – da krv je najveći dar koji možemo pokloniti. Vrijeme koje odvojimo za jednu donaciju nekome će značiti novu priliku za bolji i kvalitetniji život. Zato, ponosni smo na svaku jedinicu i svaku kap koju smo do sada prikupili i darovali onima kojima je bila potrebna. Želimo da, kako svojim akcijama, tako i učešćem u ovakvim aktivnostima drugih organizatora, ukažemo da je uvijek pravo vrijeme da  pokažemo brigu za drugog, podstaknemo solidarnost, njegujemo humanost i jačamo zajedništvo“, zaključio je Vučetić. 

Članovi Kluba dobrovoljnih davalaca krvi Pivare „Trebjesa“ od njegovog osnivanja prikupili su preko 1.200 jedinica krvi, a naredna akcija planirana je na jesen. 

Foto: Klub dobrovoljnih davalaca krvi Pivare „Trebjesa“

NIKŠIĆ PROGNOZA