KCCG pozvao DRI da provjeri poslovanje

U cilju što transparetnijeg i efikasnijeg rada Javne zdravstvene ustanove Klinički centar Crne Gore (KCCG) se obratio Državnoj revizorskoj instituciji (DRI) da izvrši reviziju poslovanja, saopšteno je iz KCCG.

Aktuelni menadžment će, poručuju, isto uraditi i kada njemu istekne mandat. S obzirom da do sada nije bilo interne revizije u KCCG-u koja bi dostavljala izvještaje o stanju poslovanja cijenilo se opravdanim obratiti se DRI-u.

Fokus će, kako su istakli iz KCCG, biti na javnim nabavkama sa posebnim osvrtom na nabavke male vrijednosti i na analizu sudskih troškova.

„S obzirom na to da DRI, kroz kontrolu trošenja budžetskih sredstava, utvrđuje, između ostalog, i uspješnost ostvarenja ciljeva poslovanja državnih institucija, samim tim i KCCG, smatramo da će izvještaj najvišeg organa revizije javnog sektora u Crnoj Gori doprinijeti efikasnijoj realizaciji postavljenih ciljeva“, navode u saopštenju. 

Shodno Zakonu o DRI, poručuju iz KCCG, revizija se vrši radi obezbjeđivanja bitnih informacija o upravljanju budžetom, imovinom i ekonomskim poslovima, zakonitog postupanja od strane subjekta revizije, unaprjeđivanja njegove sposobnosti za uspješno ostvarivanje zadataka i prevencije pogrešnog postupanja.

Nakon što KCCG dobije izvještaj, poručuju da će javnost upoznati sa njegovim sadržajem.

Foto: KCCG

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA