KCCG: Pojedinci iz sindikata zloupotrebljavaju poziciju s namjerom da ostvare ličnu korist

Uprava Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) je u svakom trenutku i sa velikim zadovoljstvom na raspolaganju svim nadležnim državnim organima da na svakom nivou odgovornosti položi račune za svoj rad. I Vladi Crne Gore i Ministarstvu zdravlja i Upravi policije i tužilaštvu, poručuju iz ove ustanove.

“To, međutim, ne mogu da kažu oni pojedinci koji danas upiru prstom u nas, a koji, ogrnuti providnim plaštom borbe za javni interes, zloupotrebljavaju poziciju s namjerom da ostvare ličnu korist. O njihovom činjenju i nečinjenju će se izjasniti nadležne institucije ka kojima smo ih procesuirali ranije, a što je bio i ostao princip u svakom slučaju i za svakog pojedinca, ma gdje se u sistemu nalazio, a u čijim smo radnjama prepoznali elemente o kojima je trebalo zvanično informisati Upravu policije”, ističe KCCG.

Ističu i to da su kontinuirano posvećeni svim konstruktivnim akcijama sindikata koji djeluju u okviru ove kuće, a kojih je pet bez obzira na to da li, ponaosob, predstavljaju 7-8 odsto, 15 ili 30 odsto zaposlenih.

“U tom kontekstu je važno da naglasimo da je saradnja sa 90 odsto sindikalnih predstavnika zaposlenih na zavidnom nivou i da se bazira na partnerskom odnosu jer je zajednički cilj isti: unapređenje prava i statusa svih zaposlenih”, zaključuje se u saopštenju.

Izvor: Dnevno

NIKŠIĆ PROGNOZA

Table of Contents