Kasne donacije za Narodnu kuhinju u Pljevljima

U Narodnoj kuhinji u Pljevljima situacija se komplikuje jer donacije najvećih donatora ne stižu planiranom dinamikom. Kako smo saznali, Odbor direktora Rudnika uglja je prije par dana donio odluku da im se obezbijedi deset hiljada eura, a u Narodnoj kuhinji tvrde da su im iz Rudnika obećali kako će im za ovu godinu opredijeliti četrdeset hiljada eura.

– Očekujemo da Rudnik uglja ispoštuje dato obećanje i da će nakon ove donacije od deset hiljada eura, stići i druge donacije – kazali su iz Narodne kuhinje, pojašnjavajući da očekuju donacije i od drugih donatora, kao i da svuda ima kašnjenja.

Odbor direktora Rudnik uglja, na čelu sa Dušanom Janjuševićem, donio je 31. jula odluku da se Narodnoj kuhinji donira deset hiljada eura. Ostaje da se vidi hoće li i kada biti uplaćeno još 30 hiljada. Ukoliko bi izostala ova donacija, sasvim sigurno bi se dovelo u pitanje poslovanje i rad Narodne kuhinje.

Narodna kuhinja u Pljevljima je počela sa radom prošle godine i obezbjeđuje tople obroke za oko 180 korisnika sa područja opštine Pljevlja. Nešto preko150 obroka se dijeli na šalteru objekta Narodne kuhinje, a veoma mali dio na lokacijama na kojima žive korisnici ovih usluga. Korisnicima se nudi raznovrsna hrana, uz meso i hljeb na meniju su i razne čorbe, grašak, pire, kupus, pasulj, riža, makaroni. Radnice u objektu su veoma uslužne i trude se da spreme što ukusniju i raznovrsniju hranu, a korisnici se ne žale na količinu i kvalitet isporučene hrane.

Korisnici usluga Narodne kuhinje su većinom lica u stanju socijalne potrebe i mještani romskog naselja. Mežu njima je veliki broj onih koji žive sami, kao i slabo pokretnih lica.

foto:Dan

NIKŠIĆ PROGNOZA