„Karavan zdravlja i vakcinacije“ u Beranama

Kancelarija Svjetske zdravstvene organizacije u Crnoj Gori, uz podršku Vlade SAD-a i u saradnji sa Ministarstvom zdravlja Crne Gore, Institutom za javno zdravlje Crne Gore i domovima zdravlja, realizuje „Karavan zdravlja i vakcinacije“, koji će sjutra biti održan u glavnoj gradskoj ulici u Beranama, u periodu od 11:30 do 14:30 sati.

Kako je saopšteno iz Instituta za javno zdravlje, to će biti prilika da građani porazgovaraju sa kompetentnim zdravstvenim radnicima i dobiju više informacija o svim važnim pitanjima i benefitima imunizacije (protiv COVID-19, MMR i HPV vakcinama). 

„Posebno je važno što će za sve građane koji budu izrazili želju biti omogućena vakcinacija na licu mjesta, u autobusu koji će biti prilagođen za bezbjedno administriranje vakcina. Istovremeno, biće omogućeno da zainteresovani građani provjere i vrijednost krvnog pritiska, nivo šećera u krvi i slično. U okviru „Karavana zdravlja i vakcinacije“ planirano je sprovođenje niza informativno-edukativnih  aktivnosti, takođe planiran je i prikladan umjetnički program“, piše u saopštenju.

U slučaju odlaganja zbog nepovoljnih vremenskih uslova, informacije možete naći na www.ijzcg.me i na društvenim mrežama Instituta za javno zdravlje Crne Gore.

Izvor: RTCG

Foto: IJZ

NIKŠIĆ PROGNOZA