Kad poslije auto-puta dočeka makadam…

Auto-put i tunel Sozina bilježe pojačanu frekvenciju vozila tokom praznika. Za četiri dana državna kompanija Monteput prihodovala je skoro 240 hiljada eura. Ipak, vozače u Mateševu, ali i na ulazu u Podgoricu, čeka makadam…

Zaposlenima na autu-putu praznični dani ne znače odmor. Naprotiv, frekvencija vozila je u ovim danima bila najveća, a iskustvo je izgleda smanjilo kolone koje smo gledali za dan državnosti.

Kasa državne kompanije Monteput prihodovala je za četiri dana 117 hiljada eura od auto-puta i 121 hiljadu od Sozine koja ove godine bilježi porast broja vozila od 20 odsto u odnosu na prošlu.

Problem dužih zadržavanja smo riješili, međutim, kada izađete s auto-puta sačekaće vas ne tako lijep teren i vožnja makadamskim putem sa neravninama i prašinom preko Mateševa. Odron koji je u januaru odnio dio puta ubrzao je ranije ugovorenu rekonstrukciju 8 km duge dionice koja vodi do magistralnog puta Kolašin-Mojkovac. Gostima to ne smeta, ukazuju samo na slabu signalizaciju u dijelu koji se rekonstruiše.

Rok za završetak radova, koji su počeli sredinom aprila, je osam mjeseci. Iz Monteputa kažu da imaju obećanje izvođača da će to biti i ranije.

A, nakon vožnje auto-putem i prizora od kojih zastaje dah, opet ista slika. Makadam i na ulasku u glavni grad. Asfaltiranje čeka na rješavanje imovinskog spora s mještanima. Koliko god novca bilo potrebno, makadam sigurno nije nešto na šta turista očekuje da naiđe nakon auto-puta.

Izvor: RTCG

Foto: RTCG/printscreen

NIKŠIĆ PROGNOZA